Rock Am Ringoven 2018

Sylvie Stone


Het was geen band, maar eerder een uitlaatklep om lekker eigen muziek te maken en gewoon een beetje muzikaal aan te rommelen. Zo begonnen de bevriende muzikanten, gitarist en zanger Alwin Geenen, drummer Nicky van Dijk en gitarist/achtergrondzanger Teun Zwaans eigenlijk jaren geleden al om just for fun met elkaar te jammen. “Maar er rolden uiteindelijk wel goeie nummers uit. Die hebben we ook wel eens ergens gespeeld als Sylvie Stone, maar zonder echte verdere plannen”, aldus woordvoerder Teun Zwaans, bijgestaan door bassist Jonas Smits. Die laatste kruiste het pad van het drietal, nadat zij op enig moment besloot om er wél een serieuze draai aan te geven. Daarmee werd Sylvie Stone herboren.

“Alwin kunnen we met recht het muzikale brein noemen. Hij schrijft de melodielijnen. Dat zijn muzikaal hele interessante muziekstukken. Vervolgens komen we bij elkaar om te spelen. In overleg wordt de melodielijn dan verder uitwerkt en bijgeschaafd. Soms verdwijnt iets trouwens helemaal in de prullenbak. Als de muziek echter door ons allemaal omarmd wordt en uiteindelijk tot in de finesse goed is, wordt er tekst bij gemaakt. Doorgaans ook door Alwin, maar soms ook door een ander bandlid”, vertellen Zwaans en Smits enthousiast.

Volgens beide heren is het genre van Sylvie Stone moeilijk te plaatsen dan wel omschrijven. “Wij spelen Indie-rock. Dat is licht, op melodie gedreven gitaarmuziek overgoten met een rocksausje door de toevoeging van bas en drums”, trachten ze uit te leggen. “Onze muziek bestaat uit pakkende nummers die muzikaal top in elkaar zitten, lekker in het gehoor liggen, best een diepe boodschap hebben, maar op een luchtige manier gebracht worden en daarom gemakkelijk te verteren zijn.”

Kijk voor meer info op Sylvie Stone


Rock Am Ringoven 2018
Rock Am Ringoven 2018